En uddannelse i stille hvile og tryghedens dybe magi (100 timer)

Denne restorative uddannelse er den eneste i Danmark, der kombinerer Yin Yoga, Restorativ Hvile og Polyvagalteorien. Det er en uddannelse for dig, der allerede er uddannet Yin Yogalærer og som længes efter at kunne holde et endnu blidere rum og guide dine elever endnu dybere ind i den stille, meditative ro og hvile. Vi tager dig med på en rejse, hvor du fordyber dig i din egen praksis og samtidig bliver i stand til at undervise de blideste yogaklasser.

Uddannelsens opbygning og indhold

Modul I: THE ART OF RESTING (3.-5. JANUAR 2025)

Vi starter med den stille hvile. På dette modul dykker vi ned i den Restorative Yoga. Du får en introduktion til principperne og vi kigger på forskellen mellem Yin Yoga og Restorativ Yoga. Desuden nørder vi konkrete yogastillinger – fra de blide støttede Yin stræk til de bløde Restorative hvilestillinger – og du lærer at bruge udstyret til at støtte op om kroppen. Sidst men ikke mindst tilbringer vi tid på yogamåtten – hvor du på dette modul især skal opleve den stille restorative hvile gennem krop og nervesystem.

Underviser: Karina Bargholz / Gæstelærer: Kirstine Stenvad

Modul II: THE ART OF TOUCHING I (7.-9. FEBRUAR 2025)

På dette modul åbner vi op for polyvagalteorien med udgangspunkt i DIG. Her har vi fokus på, hvad der sker i dig i mødet med andre – også når et andet menneske lægger hænder på DIN krop. Du introduceres for den polyvagale stige og nervesystemets fire tilstande: ventral vagal, sympatisk, dorsal vagal og fawn. For det at kunne mærke dit eget indre, hvornår dit nervesystem fx er i tryghed og hvornår det er i kamp eller flugt, og dine egne grænser er afgørende for at kunne holde rum for et andet menneske – eller et helt rum. Efter dette modul vil der være hjemmearbejde i form af at skemalægge og lære dine egne indre tilstande at kende – og hvordan du finder tilbage til tryghed.

Underviser: Karina Bargholz

Modul III: THE ART OF TOUCHING II (4.-6. APRIL 2025)

Polyvagalteorien er stadig i centrum på dette modul. Men nu med udgangspunkt i at sanse ANDRES tilstande. På modulet lærer du om fysiske tegn på de forskellige indre tilstande i andre. Du får konkret erfaring med at lægge hænder på kroppe og åbne dit nærvær for den anden. Du lærer forskellige måder at lægge hænder på kroppe – ikke for at rette på stillingen, men for at invitere kroppen til at synke dybere ind i ro, tryghed og hvile. Vi kigger også på et VIGTIGT emne, som er ansvar og samtykke. På dette modul nørder vi også, hvordan du som underviser skaber tryghed gennem ordvalg, kropssprog, stemmeføring, bevægelser i rummet og rummet i det hele taget.

Underviser: Karina Bargholz

Modul IV: THE ART OF TEACHING (6.-8. JUNI 2025)

Det er tid til at binde sløjfe på uddannelsen og undervise. På dette modul skal du sammen med én af de andre på holdet undervise en Yin Yoga Rest klasse på 90 minutter. Det betyder at du både får mulighed for at guide yogastillinger og praksis – og for at bevæge dig rundt for at putte, støtte og evt. lægge hænder på deltagerne – som er dine medstuderende, der skal forkæles. Du vil modtage kærlig feedback fra de andre og med sikkerhed få en masse inspiration med fra de andres klasser til din egen undervisning.

Underviser: Karina Bargholz

Inden uddannelsens opstart modtager du videomateriale, hvor du får genopfrisket kosha modellen og principperne i sekvensering. Så alle har det samme udgangspunkt inden vi mødes første gang.


Tilmeld dig her

Om underviserne:
  • Karina Bargholz var én af de første Yin Yoga undervisere i Danmark – og er kendt for sine blide, blide Yin Yoga klasser. Efter i 2012 at have gennemført sin første 200 timers uddannelse med Mari Nordstrøm (Blid Hot Yoga) blev hun optaget på Sarah Powers’ institut, hvor hun gennemførte 300 timers Yin Yoga uddannelse samt mentorforløb med Ty Powers. I de år var hun også i USA for at studere Yin Yoga med Paul Grilley. På Karinas CV står desuden længerevarende uddannelser som: Open Flow Yoga, Hatha Yoga, Restorativ Yoga, Yoga Nidra, Gravid Yoga & Efterfødselsyoga. Karina har undervist tusindvis af klasser siden 2012 og er indehaver af YamYam, som åbnede for snart 5 år siden. Hun er desuden uddannet Cand. Mag. Sprogpsykolog & SOURCE Terapeut – og kan snart tilføje Traumeinformeret Kropsterapi på sit CV.
  • Kirstine Stenvad Kirstine Stenvad var draget af Restorativ Yoga allerede inden hendes første yogalæreruddannelse. I 2012 blev hun uddannet i Restorativ Yoga hos Bo Forbes, og har siden undervist utallige restorative yogaklasser, og fra 2017 også uddannet Restorativ Yogalærere i sit samarbejde med Malika Baladi. De to har desuden skrevet en bog om Restorativ Yoga, og siden 2022 også tilbudt efteruddannelser og muligheden for at blive eksamineret Advanced Restorativ Yogalærer. Kirstine er 500hr advanced yogalærer og har videreuddannet sig i bl.a. Ayurveda, Anatomy Trains, Kropsfokuseret Mindfulness, Yoga Nidra, Børneyoga, yogafilosofi m.m. Hun er pt. under uddannelse til Yogaterapeut (v. the Yoga Therapy Institute). Kirstine er også uddannet skolelærer og har stor passion for og erfaring med det gode læringsrum, differentiering og undervisningsdidaktik. Hun driver til dagligt sit yogastudie Hjerterummet i Faxe, samt udbyder mentoring for yogalærere.

Tilmeld dig her

Praktiske detaljer:

Betingelser for at blive optaget på uddannelsen:

Det er et krav, at du allerede er uddannet Yin Yogalærer – og også gerne har konkret erfaring med at undervise Yin Yoga. Dermed har du formentlig erfaring med at sekvensere samt guide åndedrætsopmærksomhed og meditation eller mindfulness. Sidst men ikke mindst skal du have lyst til at være i et rum med dig og andre, hvor vi udforsker indre tilstande, som kan, men ikke nødvendigvis skal, sætte processer i gang.

Sted & Tidspunkt:

Uddannelsen afholdes hos YamYam i Køge. Der er både hoteller og bed and breakfast i nærheden, hvis du har brug for overnatning. Alle moduler varer 3 fulde dage: Fredag: 10.00-18.00 / Lørdag & Søndag: 10.00-17.00.

Pris & Betingelser:

Pris: 16.500, inkl. undervisningsmateriale, drikkevarer og snacks (madpakke skal du selv medbringe på modulerne). Når du bliver optaget på uddannelsen, skal du betale et depositum på 4.500 kroner. Det er muligt at betale restbeløbet i 3 rater.

Betingelser: Tilmelding er bindende og det er ikke muligt at flytte hele eller dele af uddannelsen til et senere tidspunkt. Ej heller er det muligt at få pengene retur. Ved afbud inden uddannelsen, eller hvis du stopper undervejs, vil det fulde beløb fortsat blive opkrævet, medmindre pladsen kan sælges til en anden. Dette kan vi dog ikke garantere.

Certificering:

Ved mere end 10 procent fravær modtager du ikke noget certifikat. Det er dog muligt at deltage på den resterende uddannelse alligevel.

For at bestå uddannelsen skal du deltage på minimum 5 inspirationsklasser med andre undervisere (online eller fysisk) og undervise minimum 3 kaninklasser. Desuden vil der efter modul II være hjemmearbejde i form af at skemalægge og lære dine egne indre tilstande at kende. Sidst men ikke mindst skal du inden den sidste weekend designe en yogaklasse, sammen med en af de andre, som I skal aflevere på forhånd og undervise på modul IV. Og selvfølgelig deltage aktivt og nysgerrigt på alle moduler.

Ansøgning & Tilmelding:

For at komme i betragtning til uddannelsen skal du sende os et lille skriv. I dette skal du beskrive hvorfor du ønsker netop denne uddannelse, andre relevante uddannelser (ikke kun yoga), antal års erfaring med yoga samt andet du måtte have på hjerte. Når du er blevet optaget, indbetaler du depositum. Først når vi har modtaget dit depositum, er din plads sikret.

Send din ansøgning til info@yamyoga.dk

Tilmeld dig her

Spørgsmål?

Du er altid velkommen til at booke et afklarende telefon- eller skype møde. Mødet koster naturligvis ikke noget. Kontakt os på info@yamyoga.dk eller giv os et kald på +45 3059 2993.