Lær at undervise Yin Yoga & Yin Yoga Flow (200 timer)

Denne uddannelse er den første af sin slags i Danmark. Her bliver du uddannet i klassisk Yin Yoga og samtidig klædt på til at arbejde med sansebaseret (somatic) fascia flow på dine yogaklasser. Vi tager dig med på en rejse. Et halvt år, hvor du fordyber dig i din egen praksis og samtidig bliver i stand til at undervise de mest magiske yogaklasser.

Uddannelsens opbygning og indhold

Modul I: YIN YOGA BASICS (3.-6. Oktober 2024)

Først skal vi have fundamentet på plads. Derfor lærer du på første modul de grundlæggende principper i Yin Yoga samt de arketypiske stillinger. Vi dykker ned i funktionel anatomi og begreber som fascia, tension, compression og tensegrity. Sidst men ikke mindst kommer vi omkring meridianbanerne, som vi kender dem fra den kinesiske medicin.

Underviser: Karina Bargholz

Modul II: YOUR BODY, YOUR YOGA (7.-10. November 2024)

Det er tid til at nørde, lege og lære. På dette modul skal vi nemlig kigge på kroppe og omsætte alt det, du lærte på første modul til praksis. Hvordan ser den samme stilling ud i forskellige kroppe. Hvordan kan vi tilpasse stillinger og blandt andet undgå skader. Og hvordan kan vi bruge props på klasserne. På dette modul tager vi også hul på sekvensering og hvordan du bygger sammensætter de stillinger, du har lært, til en harmonisk yogasekvens.

Underviser: Karina Bargholz

Modul III: YOUR INNER LANDSCAPE (9.-12. Januar 2025)

Yin Yoga kan være en smuk meditativ oplevelse og har potentiale til at bringe eleverne i kontakt med fortid, nutid, fremtid og intense følelser. På dette modul lærer du både teoretisk og konkret, hvordan du på den fineste, mest subtile måde kan at bringe dine elever i kontakt med deres dybere lag. Du får viden om yogafilosofi, mindfulness, pranayama og chakrateori. Og måske vigtigst af alt, så lærer du at skabe og holde et trygt rum, der inviterer til introspektion, og hvor du som underviser ved, hvordan du skal rumme og støtte eleverne følelsesmæssigt under og efter klassen.

Underviser: Karina Bargholz / Gæstelærer: Martin Guldberg

Modul IV: GO WITH YOUR FLOW (27., 28. Februar & 1., 2. Marts 2025)

Embodiment. Det er overskriften på dette modul. Hvor vi dykker ned i den sansebaserede bevægelse, der lige nu vinder frem i yogaverden – som også af nogle kaldes Somatic Yoga eller fascia flow. Du lærer at opbygge sekvenser, hvor du inddrager bløde, langsomme bevægelser for bindevævet på dine Yin Yoga klasser i små bidder mellem de stille stræk. Kombinationen af de to tilgange kan være helt igennem magisk og bringe dyb ro i krop og sind. På modulet introduceres du også for nervesystemet og begreber som proprioception, interoception og neuroception. Du får også værktøjer til at kunne facilitere et mere traumebevidst rum. Sidst men ikke mindst gennemgår vi hvordan du gennem dit sprog inviterer frem for instruerer, så dine elever trygt kan lukke øjnene og gå på opdagelse i og mærke egen krop, behov og grænser.

Underviser: Karina Bargholz / Gæstelærer: Birgitte Gorm Hansen

Modul V: FINDING YOUR VOICE (27.-30. Marts 2025)

Det er tid til at finde din stemme og det, der gør dig til noget helt særligt. På dette modul lærer du desuden om etik og hvordan du skaber et trygt rum, med udgangspunkt i de fysiske rammer og din målgruppe. Du får også inspiration til, hvordan du kommer godt i gang med at undervise samt opbygge DIN hjertebusiness.

Underviser: Karina Bargholz

Modul VI: EKSAMEN & CEREMONI (1.-4. Maj 2025)

Det sidste modul tilbringer vi hovedsageligt på yogamåtten. Her skal alle nemlig undervise en fuld yogaklasse på 75 minutter, hvorefter alle modtager kærlig feedback fra hinanden. Det er en smuk mulighed for at lade dig inspirere af alle de andres undervisning også. Vi afslutter uddannelsen med en smuk ceremoni og fejrer afslutningen på en smuk rejse.

Underviser: Karina Bargholz


Sådan siger tidligere deltagere

 • Tak for en fantastisk, rummelig, professionel og lærerig uddannelse. Materialet har været helt i top og dybt professionelt. (Paya J.)
 • Det har ikke bare været en uddannelse for at lære en masse yogastillinger, men også en uddannelse i min egen krop med alt det, den bærer på af historier, spændinger, traumer, sorg, kærlighed og oplevelser. (Christina S.)
 • Karina er god til at fremhæve de positive sider, det som virker, og har høj faglighed. Det gør at man finder sin egen stemme og sit eget personlige udtryk. (Anette H.)
 • Karina er en gave til undervisningen. Hun har et rummende væsen, hvor man bliver set og mødt, der hvor man er. Der er plads til forskellighed, både personligt, fagligt og erfaringsniveau. (Camilla S.)
 • Jeg har over tid kunne mærke, hvordan jeg kan bruge elementer, ord og viden fra
  uddannelsen, i mit øvrige liv og virke som psykoterapeut – i mødet med andre
  mennesker. Det er på alle måder og på flere planer en helt fantastisk uddannelse, som du/I tilbyder. (Cia)

Tilmeld dig her

Anbefalet litteratur

På uddannelsen modtager du en manual med alt det, du har brug for. Skulle du få lyst til at fordybe dig i specifikke emner fra uddannelsen, så anbefaler vi følgende:

 • Simon Krohn Nærmere Noget: Filosofien bag yoga & Liv og Luft
 • Bernie Clark Your Body, Your Yoga & Your Spine, Your Yoga
 • Paul Grilley Yin Yoga, Principles and Practice & Chakra Theory and Meditation
 • Sarah Powers Insight Yoga & Lit From Within
 • Anodea Judith Eastern Body Western Mind
Om underviserne:
 • Karina Bargholz var én af de første Yin Yoga undervisere i Danmark og har i dag over 12 års erfaring med at undervise trygge Yin Yoga forløb, workshops og retreats. Hun har været gæstelærer på flere uddannelser gennem årene og siden 2021 faciliteret sine egne Yin Yoga Uddannelser. Efter i 2012 at have gennemført sin første 200 timers uddannelse med Mari Nordstrøm (Blid Hot Yoga) blev hun optaget på Sarah Powers’ institut, hvor hun gennemførte 300 timers Yin Yoga uddannelse samt mentorforløb med Ty Powers. I de år var hun også i USA for at studere Yin Yoga med Paul Grilley. På Karinas CV står desuden længerevarende uddannelser som: Open Flow Yoga, Hatha Yoga, Restorativ Yoga, Yoga Nidra, Gravid Yoga & Efterfødselsyoga. Karina er indehaver af YamYam, som åbnede for snart 7 år siden. Hun er desuden uddannet Cand. Mag. Sprogpsykolog & SOURCE Terapeut – og videreuddanner sig løbende inden for det traumeterapeutiske felt, hvilket hun også bringer med ind på sine yogaklasser og uddannelser.
 • På modul 3 møder du Martin Guldberg, som er et af de mest hjertevarme og empatiske mennesker, du kan møde inden for mindfulness og meditation, som er noget han har praktiseret og undervist i flere årtier. Han er en del af kontemplation.dk, hvor du blandt andet kan lytte til hans meditationer.
 • På modul 4 møder du Birgitte Gorm Hansen, som er en af de vigtigste frontløbere inden for den sansebaserede yoga i Danmark. Hun er uddannet psykolog og senior yogalærer med flere årtiers erfaring både inden for yoga og psykologi. Hun faciliterer egne uddannelser og underviser pt. også forløb hos Rørt i København, hvor du kan møde hende. Udover det sansebaserede er hun eminent inden for nervesystem og traumer, som du også får viden om på denne uddannelse.

Tilmeld dig her

Praktiske detaljer:

Sted & Tidspunkt:

Uddannelsen afholdes hos YamYam i Køge. Der er både hoteller og bed and breakfast i nærheden, hvis du har brug for overnatning. Alle moduler varer 4 fulde dage: Torsdag & Fredag: 10.00-18.00 / Lørdag & Søndag: 10.00-17.00.

Pris & Betingelser:

Pris: 23.500, inkl. undervisningsmateriale, drikkevarer og snacks (madpakke skal du selv medbringe på modulerne). Når du bliver optaget på uddannelsen, skal du betale et depositum på 4.500 kroner. Det er muligt at betale restbeløbet i op til 5 rater. Sidste rate skal dog senest betales den 30. september 2024. Early Bird: 20.500 ved tilmelding senest den 30. juni 2024.

Betingelser: Tilmelding er bindende og det er ikke muligt at flytte hele eller dele af uddannelsen til et senere tidspunkt. Ej heller er det muligt at få pengene retur. Ved afbud inden uddannelsen, eller hvis du stopper undervejs, vil det fulde beløb fortsat blive opkrævet, medmindre pladsen kan sælges til en anden. Dette kan vi dog ikke garantere.

Certificering:

Ved mere end 15 procent fravær modtager du ikke noget certifikat. Det er dog muligt at deltage på den resterende uddannelse alligevel.

For at bestå uddannelsen skal du deltage på minimum 10 inspirationsklasser med andre Yin Yoga undervisere (online eller fysisk) og efterfølgende skrive et par linjers refleksion. Desuden skal du undervise 3 klasser for prøvekaniner, som du skal beskrive og reflektere over. Sidst men ikke mindst skal du inden den sidste weekend designe en yogaklasse, som du skal aflevere på forhånd og undervise på det sidste modul. Og selvfølgelig deltage aktivt på modulerne.

Ansøgning & Tilmelding:

For at komme i betragtning til uddannelsen skal du sende os et lille skriv. I dette skal du beskrive hvorfor du ønsker netop denne uddannelse, andre relevante uddannelser (ikke kun yoga), antal års erfaring med yoga samt andet du måtte have på hjerte. Når du er blevet optaget, indbetaler du depositum. Først når vi har modtaget dit depositum, er din plads sikret.

Send din ansøgning til info@yamyoga.dk

Tilmeld dig her

Spørgsmål?

Du er altid velkommen til at booke et afklarende telefon- eller skype møde. Mødet koster naturligvis ikke noget. Kontakt os på info@yamyoga.dk eller giv os et kald på +45 3059 2993