Gravid Yoga & Jordemoder

Gravid Yoga anbefales af læger og sundhedsfagligt personale – og det med god grund. Det kan nemlig hjælpe dig med at forebygge graviditetsrelaterede gener, forberede dig til fødslen og hjælpe dig med at styrke forbindelsen til din baby.


Om forløbet:

På dette forløb guides du af to erfarne kvinder inden for feltet. Undervejs vil du opleve otte yogaklasser med forskellige temaer, som relaterer sig til graviditet og fødsel, og to af gangene er der undervisning med jordemoder efter yogaklassen.

Overordnet består klasserne af skræddersyede yogastillinger til den gravide krop. Styrke, stabilitet, flow og afspænding er nøgleord. Du vil lære vejrtrækningsteknikker og fødestillinger – og du vil blive introduceret til måder hvorpå du kan forberede dig mentalt på din fødsel. Sidst men ikke mindst møder du andre gravide, som du kan dele dine tanker og oplevelser med undervejs.

Forløbet er delt op på følgende måde:

Giv slip og giv plads (yogaklasse (1,5 time)): 

På den første klasse introduceres du til måder hvorpå du kan træne afspænding af kæbe, skuldre, hænder og bækkenbund, så du kan hjælpe din baby bedst muligt under fødslen.

Forbind dig til dig åndedræt (yogaklasse (1,5 time)):

På den anden klasse introduceres du til en række åndedrætsteknikker, som du kan bruge under fødslen (disse bruger vi også på resten af forløbet, så du oplever dem flere gange).

Forskellige fødestillinger (yogaklasse (1,5 time)):

På den tredje klasse har vi fokus på fødestillinger, som kan hjælpe dig med at forblive i bevægelse størstedelen af fødslen.

Smertelindring og afspænding (yogaklasse og jordemoder (3 timer i alt)):

På den fjerde klasse introduceres du for teknikker, som kan hjælpe dig med bevidst at afspænde, når det bliver intenst. Desuden guides du igennem en yoga nidra, som hjælper dig ind i en dyb afspænding – en teknik du kan bruge under graviditeten for at give dig selv og din baby en pause.

Efter yogaklassen mødes I med jordemoderen, som lærer jer rebozoteknikker, der blandt andet kan bruges til at smertelindre under fødslen.

Stol på dine evner (yogaklasse (1,5 time)):

På den femte klasse arbejder vi med styrke og stabilitet – og med at gøre dig tryg i dine evner som fødende og efterfølgende i din rolle som mor.

Boost din oxytocin (yogaklasse (1,5 time)):

På den sjette klasse lærer du om oxytocin, som også kaldes kærlighedshormonet. Du lærer, hvordan du aktivt kan stimulere det inden, under og efter fødslen. Oxytocin er smertelindrende og det hormon, der forbinder dig til din baby og stimulerer amningen efter fødslen.

To hjerter, der banker sammen (yogaklasse (1,5 time)

På syvende klasse har vi fokus på forbindelsen imellem dig og din baby – og på hvordan du kan styrke den og finde de små øjeblikke af fuldt nærvær med din baby i en travl hverdag.

Slip kontrollen – alt er som det skal være (yogaklasse og jordemoder (3 timer i alt))

På den sidste klasse arbejder vi med at slippe kontrollen og stole på, at du er skabt til at føde – og at alt kommer til at gå ligesom det skal. Også hvis fødslen ikke bliver som du ønskede.

Efter yogaklassen mødes I med jordemoderen, som blandt andet vil introducerer jer til de ting, der er gode at overveje og skrive ind i jeres fødelister samt de ting, som I frit kan sige ja/nej til før under og efter fødslen.

Der er maks. 10 pladser på hvert hold


Om underviserne:

Jordemoder Lotte Raahauge

Jordemoder og ejer af Kærtegn for Livet. Lottes vision er at skabe tid og ro til nærværende, fleksibel og professionel jordemoderomsorg for gravide og nye mødre. Det er Lottes mål at styrke kvinder i deres individuelle graviditets -og kommende fødselsforløb og give råd og vejledning på et højt jordemoderfagligt niveau.

Lotte har været jordemoder i 13 år, og bl.a. haft specialer indenfor tvillinger og kvinder med tidligere dårlige fødselsoplevelser. Hun har bl.a. arbejdet på Helsingborg fødeklinik i Sverige, på Hvidovre og Roskilde fødegang. Lotte er desuden uddannet i obstetrisk akupunktur og instruktøruddannet i spædbarnsmassage.

Yogalærer Karina Bargholz

Karina er indehaver af YamYam. Hun har undervist yoga siden 2012 og har mere end 1000 timers yogarelaterede uddannelser, heriblandt gravid- og efterfødselsyoga. Karinas hjerte banker for at støtte og styrke kvinder før, under og efter deres graviditet.

Karina er selv mor til Elisa og anvendte yogaens teknikker under graviditeten og i særdeleshed under fødslen, som foregik i eget hjem uden medicinske indgreb. Dette betyder dog ikke, at der ikke også under hendes fødsel var ting, som hun havde ønsket og forestillet sig anderledes.


Praktiske detaljer:

Sted: YamYam i Køge

Datoer opstart 7. januar (OBS: 6 ugers forløb, som inkluderer de første 6 temaer ovenfor):

Yogaklasserne: 7., 14., 21., 28. januar, 4., 11. februar

Jordemoder: 21. januar, 11. februar

Tidspunkt: 

Yoga: 17.00-18.30

Jordemoder: 18.45-20.15

Tilmelding: Book din plads her

Datoer opstart 8. januar (OBS: 6 ugers forløb, som inkluderer de første 6 temaer ovenfor):

Yogaklasserne: 8., 15., 22., 29. januar, 5., 12. februar

Jordemoder: Ingen jordemoder på dette forløb

Tidspunkt: 

Yoga: 09.30-11.00

Tilmelding: Book din plads her